onderzoek - Reisverslag uit Fianarantsoa, Madagascar van jelijninmadagascar - WaarBenJij.nu onderzoek - Reisverslag uit Fianarantsoa, Madagascar van jelijninmadagascar - WaarBenJij.nu

onderzoek

Blijf op de hoogte en volg

23 Februari 2007 | Madagascar, Fianarantsoa

he mensen
na 2 weekkies in mn dorp weer even n break in manakara, even bijkomen even iets anders eten dan rijst, even slapen op n matras (in het dorp slaap ik op mn slaapzak) en een goede douche was ook wel weer nodig!!! zitten hier nu in de stromende regen, ws uitlopers v een cycloon maar dat kan ook zo weer wegtrekken, in t dorp is t in geval elke dag supersuper warm, gelukkig hebben we een mooi natuurzwembadje gevonden midden tussen de rijstvelden! de interviews gaan goed, sommigen wuillen graag praten terwijl anderen wel bang zijn, afgelopen week waren we in deel v dorp op 2 uur lopen v centrumpje en zouden we gaan interviewen in 3 groepen v 5, uiteindelijk zat steeds de hele hut vol en soms wel 50 mensen die wilden praten whaa wel erg leuk, er was ook iemand overleden die wee dus ook beetje kunnen zien hoe dat gaat, maandag was er journee des ecoles en hoewel ik steeds probeer tussen de mensen te blijven wordt ik steeds als vip behandeld, nu dus ook weer zat ik inene in mn zomerse kloffie tussen allemaal mantelpakjes en stropdassen hihi na afloop weer lekker naar de kids gegaan en met hun gedanst, voel ik me toch iets meer bij thuis, dinsdag de hele dag op het land gewerkt, eerst jonge rijstplantjes uit de grond halen en vervolgens in een rij herplanten, na de ochtend raadde iedereen me aan te stoppen maar wilde gewoon meemaken hoe het is om dat een hele dag te doen, dus v 8 tot 5 gewerkt,en nu weet ik dus hoe dat is: zwaar!! en dan te bedenken dat iedereen v jong tot oud dat doet! rennen doe ik hier niet, daar ist echt te heet voor maar beetje trainen v arm en beenspieren zo dus wel.. leuke week gehad, veel info en dus nu weer even bijkomen, evalueren en plannen maken voor het onderzoek vd komende weken!
bedankt voor de berichies en mailtjes allemaal heel leuk, hoop dat t daar ook allemaal goed gaat!
groetjes!!!!

• 24 Februari 2007 - 08:31

Sandra:

Leuk om dit veldwerkverslagje te lezen. Het ziet er naar uit dat het prima gaat.

Groeten,
    Sandra.

• 24 Februari 2007 - 10:47

Judith:

Nu is het droog in Lelystad. Dan regent het weer, weer eventjes droog enz. Neem je de warmte mee naar huis? Zo te horen gaan die onderzoeken goed. Ga zo door!

Tot je volgende verhaal.

Liefs Juud

• 24 Februari 2007 - 17:05

Martijn:

Heej mop, nog ff en dan gaan wij lekker rondtrekken en miss rijstplantjes planten..heb nu al zin in het bounty eiland :D..geniet nu maar van het zwembad, nog ff en we liggen in de Indische oceaan.
    byebye

• 26 Februari 2007 - 09:21

Mirjam:

He Jelijn,

Even groetjes vanuit Koog aan de Zaan!! Denk je af en toe nog aan ons?? Niet te vaak hihi
    Gr en stuur wat lekker weer naar hier!!
    Gr mirjam

• 28 Februari 2007 - 06:26

Froukje:

een teken van leven van jelijntje.. super om te lezen en zie je helemaal zitten daar... moet vaak aan je denken.. ook als ik hier tussen de rijstvelden loop, alleen denk ik dat madagascar wel anders is. Zo te lezen gaat t goed met je onderzoek!!! houden zo, straks effe genieten met martijn, heb je wel verdiend! hier alles goed.. onderzoek gaat goed, en wil nog niet naar huis! lieve mensen... alleen word net als jij als vip behandelt en meehelpen laten ze mij niet doen, mag alleen maar zitten, thee drinken en bananen eten.. ook tijdens interviews de hele buurt erbij, wat soms wel lastig is, maar ja.. is ook weer heel leuk! meis.. zet um up en ben oh zo benieuwd naar al je verhalen... tot in april, maar tot die tijd nog even genieten van al t moois en de mensen daar! toi toi
    kus uit india, froukje

• 10 Maart 2009 - 16:05