byebye vazaha, byebye ilen (jelijn)!! - Reisverslag uit Fianarantsoa, Madagascar van jelijninmadagascar - WaarBenJij.nu byebye vazaha, byebye ilen (jelijn)!! - Reisverslag uit Fianarantsoa, Madagascar van jelijninmadagascar - WaarBenJij.nu

byebye vazaha, byebye ilen (jelijn)!!

Blijf op de hoogte en volg

10 Maart 2007 | Madagascar, Fianarantsoa

he allemaal
whaaaaa tzit erop! tenminste wat betreft mn dorp, nog even weekje hard gewerkt, interviews gedaan, met jongeren gepraat en gekaart, en zegen ontvangen van dorpsoudste voor goede reis terug en goede afloop van de studie!! daarmee mioet het wel goedlomen haast, iedereen zegt tot God te gaan bidden dat we veilig aankomen en onze studie goed gaan afronden, en de astroloog heeft voorspeld dat het goed zal gaan lopen hihi. Woensdag dus de laatste dag in het dorp, toen mere noel (kerstvrouw) gespeeld met ballen, snoepies, en kadootjes voor kids en vrienden, ze waren er supersuperblij mee en we liepen uiteindelijk met hele stoet door het dorp hihi. Verder was iedereen al n paar dagen triest, de dochter v burgermeester die bijna dagelijks bij ons was was al paar dagen stilletjes en zei je suis desolee que tu vas a Hollande en steeds kwamen er mensen langs bij ons die zeiden dat ze triest waren omdat we gingen, woensdagavond een afsheidsmaal gehad bij burgermeestersgezin waar we veel contact mee hadden, hij zei dat we als familie hadden geleefd die 2 maanden zij als onze ouders en de kinderen als onze broers en zussen, daarna begon iedereen te huilen, slik! De volgende ochtend stonden nwe vroeg op om een lift te kunnen regelen n stadje en toen we de deur opendeden stonden daar meteen al allemaal kids om ons uit te gaan zwaaien echt leuk!! In stadje aangekomen bleek sara (medestudent in ander dorpje) daar al paar dagen te zijn, ze had voor de 2e keer malaria gehad en heftig ook! Gister de trein gepakt richting fianarantsoa, een rit v 2 a 300 km die gewoon 17 uur duurde!!! leuke ervaring maar echt lang.. we kwamn ook nog langs onze dorpen waar een hele groep mensen stond om ons uit te zwaaien, echt stoer de kids gingen gewoon spijbelen v school om ons uit te zwaaien. Raar dat ik daar niet meer terugkom en ook dat ik het met deze informatie moet gaan doen. Ik zal het heel erg gaan missen en twas zowiezo een super ervaring, heel speciaal en ben superblij dat ik dit gedaan mag hebben, toch was t ook wel weer genoeg nu, laatste week veel rugpijn door het slapen op de grond, trek in lekkere dingen en mn kleren en ik zelf echt te vies.. omdat we tussendoor niet een weekendje iets zijn gaan doen met onze medestudenten zijn we dus ietsje eerder terug gegaan en gaan we als het lukt morgen een dagje met ze naar national park, daarna terug naar Tana waarna ik 1,5 a 2 weekkies ga reizen met martijn en tenslotte het project afronden met presentatie op universiteit Tana en nog laatste gesprekken/interviews, de tijd gaat nu inene heel snel! hopelijk gaat in holland ook alles goed en wordt het langzamerhand wat warmer???
tot snel!
liefs jelijn

• 10 Maart 2007 - 09:08

Froukje:

hee jelijntje... je zit ook achter internet... woeeheee... je bent weg uit je dorpje, moet wel gek zijn.. maar straks even lekker reizen met Martijn is ook wel leuk natuurlijk, even je onderzoek laten voor wat t is en nagenieten.. dan naar huis.. is t allemaal wel gelukt met de data??? genoeg interviews? ikzelf twijfel er nog over, maar ben ook een twijfelkont dat weet je... haha.. meis, ben benieuwd naar al je verhalen.. heb ze wel gelezen maar je zal er vast wel meer hebben in je hoofd!!! Groetjes aan Martijn en nog hele fijne weken daar!!!!
    Knuffels uit Malappuram...

• 10 Maart 2007 - 12:29

José:

Hee Jelijn,
    Leuk om je verhaal weer te lezen, wat maak je toch een hoop mee zeg!
    Hier in het Nederlandsche is de lente in aantocht.
    Of hij is al begonnen, weet ik veel, maar de winterjas moet nog wel steeds aan hoor haha.
    Kus

• 11 Maart 2007 - 21:02

Martijn:

Leuk verhaaltje, maar je verneem toch alles via de foon..mindere is dat de telefoonrekening zo hoog wordt, maar ben allang blij dat ik je kan bellen. Toen je in Nepal zat was dat toch ff wat anders, msn dates zijn verleden tijd..maar nog 2 daaggies en dan zit ik in het vliegtuig richting Tana..kan echt niet wachten om je eindelijk weer te zien.
    Love you babe

Enne Froukje groeten van mij :)

• 12 Maart 2007 - 09:51

Judith:

wat fijn om te lezen dat je toch terugkomt naar huis! ;-) Ik had zo mijn twijfels. Hihi. Martijn komt ook alweer bijna, samen reizen. Geniet ervan! Ennuh als je weer in Holland bent spreken we gauw wat af.

Liefs Juud

• 12 Maart 2007 - 19:10

Anouk:

Joh wat gaat dat snel Jelijn!
    Veel plezier nog tijdens je reis en zie je in april wer op de baan, toch?

• 14 Maart 2007 - 11:07

Maaike:

Hey Jelijn !
    Heeeeeeel veeeeeeeel plezier met je rondreis met Martijn en veel succes met het afronden van alles ! Groetjes !!

• 15 Maart 2007 - 22:21

Jacolien:

Hey Jelijn! Geniet lekker saampies nog van de cultuur en natuur daar! En veel succes met het afronden van je studie! Als je in NL bent dan zie ik je foto's wel! Ben benieuwd hoe die zijn! Fijne dagen nog!
    xxxx

• 28 Maart 2007 - 07:35